NEGA USANA TOKOM ZIME

Zimski uslovi imaju snažan uticaj na kožu usana! A objašnjenje je jednostavno – koža usana je izuzetno tanka, svega 1/20 milimetra, što je čini znatno tanjom od kože na ostalim delovima tela. Toliko je nežna da se kroz nju naziru krvni sudovi, zbog kojih usne i imaju tako specifičnu ružičastu boju. Stoga i ne čudi što je koža usana najmanje otporna na oštre zimske uslove – suv vazduh, hladnoću i vetar. Efikasan način da se izborite sa ekstremnim vremenskim uslovima je redovna nega usana, koju treba ponavljati nakon svakog jela ili unošenja tečnosti u organizam. Ekspert za negu usana kao što je Labello Original sa ši buterom i pantenolom, pruža dugotrajnu negu i zaštitu od isušivanja, čak i pri jako niskim temperaturama i suvom vazduhu.

Labello hidratantniLabello med & mlekoLabello medicinskiLabello OriginalLabello za muSkarce

5 PRAVILA ZA NEGU USANA TOKOM HLADNOG PERIODA

1 Usnama je potrebna posebna nega na suvom i hladnom vazduhu Za razliku ostatka lica, usne nemaju lojne žlezde kako bi obezbedile hidrataciju, te se isušuju znatno brže. A što su suvlje, to burnije reaguju na iritacije.
2 Nemojte oblizivati usne! Usne će tako postati još suvlje i grublje, i pre ili kasnije, crvene i iziritirane. Rešenje je negujući balsam, poželjno sa vitaminom E. On pomaže koži da se što brže oporavi i pruža zaštitu od isušivanja. Labello u svom bogatom asortimanu ima jedan upravo takav – Labello medicinski.
3 Prevencija je bolja od leka Kao što poznato, prevencija je bolja od leka. A najbolje je to pravilo usvojiti u što mlađem uzrastu. Labello med & mleko uz nežan miris, sadrži pažljivo odabrane sastojke koji čine usne neodoljivo mekim i glatkim.
4 Tokom prehlade, usne traže dodatnu pažnju Kada smo prehlađeni ili imamo kijavicu, primorani smo da znatno više dišemo kroz usta nego kroz nos. Zato je preporučljivo da što češće nanosimo hidratantni balsam i na taj način usne održimo mekim i zaštićenim od pucanja. Idealan izbor je Labello hidratantni jer čini usne svilenkasto nežnim i glatkim.
5 Ne dozvolite da vas zavara zimsko sunce! Usne nemaju prirodnu zaštitu od sunca. U zavisnosti od tipa kože, proizvode vrlo malo pigmentacije, za razliku od kože koja razvija zaštitni sloj. Zato je nega usana balsamima koji sadrže SPF, više nego nego preporučljiva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *