Fashion Friday by Aleksandra

Christian Louboutin kreiarao kolekciju karmina
Christian Louboutin definitivno zna šta žene žele! Njegove cipele sa vrtoglavom potpeticom, čija je unutrašnjost crvene boje, san su mnogih dama. Da je reč o bezvremenskom komadu govori podatak da su mnoge poznate dame i trendeseterke prošle godine jedva čekale da prikažu svoj Christian Louboutin manikir kod koga je unutrašnjost noktiju crvene boje, dok su spolja obojeni u crno. Specijalno za ovaj manikir poznati kreator je lansirao kolekciju lakova za nokte pa mnoge dame nisu žalile izvojenu sumu za ovaj beauty proizvod.
Bilo je samo pitanje vremena kada će kreator otići korak dalje u dizajnu. Tako je ove nedelje predstavio liniju karmina za usne koja je inspirisana njegovim cipelama i torbama. Kolekcija sadrži čak 38 nijansi koje su podeljene po teksturi na tri dela – Silky Satin, Velvet Matte i Sheer Voile.
1-christian-louboutin-karmini
Silky Satin čini 20 komada srednje pokrivenosti sa blagim sjajem i satenskim finišom u nanošenju. Velvet Matte obuhvata 9 boja, bogatih mat pigmentom, dok 9 nijansi Sheer Voile pružaju bogat, blistav sjaj na usnama.
“Posle očiju, usne predstavljaju najizrazitiji element na licu, a karminom svako lice možete transformisati u nežno, nevino ili, pak, seksi, opasno”, istakao je Christian Louboutin, uporedivši svoju kolekciju sa torbicom punom retkog dragog kamenja koja će izazvati želju drugih da je ukradu.
2-christian-louboutin-karmini
Kao i svaki Christian Louboutin proizvod, karmini predstvaljaju pravo malo umetničko delo jer dolaze u pakovanju koje je inspirasano vavilonskom arhikteturom i antikvitetima sa Bliskog istoka. Na poklopcu ovog luksuznog dizajna nalazi se alkica koja vam omogućava da karmin zakačite na lančić i na taj način ga pretvorite u elegantni privezak.
Sve dame kojima su Christian Louboutin cipele previše skupe moći će od septembra da poseduju karmin sa potpisom čuvenog kreatora po ceni od 90 dolara.

Odeća od kože za leto
Mislite da je odeća od kože samo za zimu? Varate se. Iako sama pomisao na nošenje kože tokom leta izaziva osećaj vreline i znojenja, mnoge modne kuće poput Prade, Louis Vuittona, Proenza Schoulera upravo su za tople dane namenile komade od kože. Ovaj trend je malo “težak” za temperaturu od plus 30 stepeni, međutim, ako ga pažljivo stilizujete, dobićete šik look za večernje izlaske.
3-odeća-od-koze-za-leto
Dva statement kožna komada koji se moraju naći u plakaru svake mlade dame jesu kožna suknja i kožne pantalone. Bilo da je kratka, midi, pencil ili A-kroja, kožna suknja uz laganu bluzu i sandale sa visokom potpeticom, poput outfita manekenke Sarahe Ann Macklin, pokazaće svima da imate stila. Kožne pantalone najčešće biramo u crnoj boji, a za leto ih kombinujte sa jednostavnim topovima i neupadljivim aksesoarima kao što to čini Rosie Huntington-Whiteley, dok za smelije dame tu je kožni kombinezon kakav je Olivia Palermo nosila na otvaranju Seaport studija ili neodoljivi kožni šortsevi koji najbolje pristaju uz trendi teksas košulje.
4-odeća-od-koze-za-leto
Za lude letnje žurke birajte haljine od kože. Bez obzira na to da li se odlučite za nežni model A-kroja, kakav je ponela glumica Kate Mara na premijeri filma “Fantastična četvorka”, seksi top haljinu ili model jednostavnog kroja poput Karlie Kloss, jedno je sigurno – bićete zvezda večeri.
5-odeća-od-koze-za-leto

J’adore Touche de Parfum – novi način korišćenja parfema
Kreatorka Coco Chanel rekla je da je žena bez parfema žena bez budućnosti, pa tako svaka dama svoj stil upotpunjujem dobrim mirisom, koji odgovara njenom karakteru i po kome je prepoznatljiva.
6-jadore-touche-de-parfum
Vodeći se upravo idejom da parfem treba da bude odraz ličnosti jedne dame, modna kuća Dior napravila je preokret u mirisnom dizajnu predstavivši revolucionarni proizvod koji nosi naziv Touche de Parfum. Naime, reč je o posebnom čulnom iskustvu koje je kreirao čuveni parfimer François Demachy, i pruža svakoj ženi priliku da slobodno prilagodi svoj J’adore parfem trenutnom raspoloženju. Jedinstvena formula uljne teksture u čijim se baznim notama nalaze arome jasmina, Damask ruže, sandalovine iz Šri Lanke, irisa i mošusa omogućiće vam doziranje i kombinovanje sa drugim parfemima J’adore linije, stvarajući tako beskrajne mogućnosti mirisnih kombinacija.
Takođe, i sam dizajn bočice je revolucionaran, jer sadrži poseban aplikator koji omogućava kontrolisano nanošenje parfema čime sprečava pojavu “masnih” tragova na telu, dok se miris oslobađa tek u dodiru sa kožom.
_LAB4968

Aleksandra Dimitrijević

Fashion Friday by Aleksandra

Zvezde sa najlepšim stajlingom na dodeli Oskara i Brit Awards-a
Oskar, ELLE Style Awards, Brit Awards – ova nedelja bila je prepuna dešavanja na crvenom tepihu, a samim tim i prelepih outfita poznatih dama. Svakako, dodela Oskara je najglamurozniji događaj, veče koje ostaje upamćeno ne samo po filmskim uspesima i zvezdama koje su u rukama držale malu zlatnu statuu već, i po velikom modnom trijumfu koji nam iz godine u godinu priređuje holivudska elita.
Ove godine crveni tepih ostaće upamćen po dugim haljinama pre svega u beloj, crnoj i crvenoj boji, jednostavnih linija i sa istaknutim strukom. Za razliku od svedenih haljina glumice su nas iznenadile smelim izborom aksesoara u vidu statement ogrlica jarkih boja. Za elegantni izgled glavni dodatak jesu savršeni make up i frizura, a ovogodišnjim Oskarom vladao je crveni karmin, nežne lokne u stilu četrdesetih i fino stilizovane punđe.
Premda su sve dame svojim izgledom oduzimale dah, pogledajte koje su moji favoriti sa crvenog tepiha.
1-lupita-nyong-oskar-2015
Lupitu Nyong’o navikli smo da vidimo u toalatema jarkih boja, dok je za ovu priliku izabrala haljinu brenda Calvin Klein boje slonovače koja samo na prvi pogled deluje jednostavno. Naime, ova haljina je jedinstvena jer se sastoji od 6.000 ručno ušivenih bisera koje je glumica ukombinovala sa visećim minđušama, crvenim karminom i sjajnom srebrnom senkom.
2-emma-stone-oskar-2015
Emma Stone zablistala je na crvenom tepihu u bajkovitoj Elie Saab haljini sa golim leđima koju je ukombinovala sa Christian Louboutin sandalama iste boje. Prelepi look mlada glumica istakla je asimetričnom blago talasastom bob frizurom i usnama u koralnoj boji.
3-rosamund-pike-oskar-2015
Zvezda filma “Gone Girl”, Rosamund Pike prošetala je crvenim tepihom u čipkanoj crvenoj haljini modne kuće Givenchy. Kako bi akcenat bio na izazovnoj haljini glumica je izabrala diskretne Lorraine Schwartz minđuše i minimalistički make up, dok je kosu pokupila u ležernu punđu.
4-lady-gaga-oskar-2015
U poslednje vreme Lady Gagu na svečanim događajima viđamo u sve elegantnijim izdanjima. Ovog puta oduševila je sve prisutne belom raskošnom Alaia haljinom koji je ovom kreacijom debitovao na dodeli Oskara. Da bi ostala verna svom ekscentričnom stilu poznata pevačica izabrala je upečatljive crvene rukavice. Crvena i bela boja dominirale su i njenim make up-om koji je savršeno ukombinovan sa crvenim ukrasom u kosi sakupljenoj u niski ponytail.
5-margot-robbie-oskar-2015
Margot Robbie donela je na crveni tepih stari holivudski sjaj pojavivši se u Saint Laurent haljini. Pogledi svih prisutnih bili su usmereni na Van Cleef & Arpels statement ogrlicu napravljenu od safira, dijamanata i 18-karatnog zlata čija je vrednost 1.5 miliona dolara. Prelepa glumica je na Oskaru prvi put ponela novu bob frizuru dok je modernu verziju retro look-a začinila očima boje šampanjca i mat crvenim usnama.
Nakon Oskara, održan je još jedan svečani događaj. Reč je o dodeli muzičkih nagrada, Brit Awards, koja poput Oskara u filmskom svetu, važi za jednu od najprestižnijih dodela nagrada u muzičkoj industriji. I ovim crvenim tepihom dominirale su duge elegantne haljine, ali u smelijem izdanju i sa dubokim dekolteom, dok su make up-om vladali crveni ruž i smokey eyes.
6-taylor-swift-brit-awards-2015
Taylor Swift mnogi smatraju jednom od najbolje odevenih zvezda, a tu titulu i ovog puta je opravadala izabravši dugu crno-crvenu Roberto Cavalli haljinu neobičnog kroja – sa prednje strane jednostavnog dizajna, a pozadi se čitavom dužinom proteže veliki crveni zmaj ukrašen šljokicama i kristalima, čime je akcenat stavljen na leđa mlade pevačice. I dok je izborom toalete mnoge iznenadila jer je poznata je po tome da za crveni tepih bira kratke haljine, Taylor Swift je u make up-u ostala verna crvenom karminu koji je postao njen zaštitni znak.
7-rita-ora-brit-awards-2015
Rita Ora prošetela je crvenim tepihom u seksi ali istovremeno i elegatnom Zuhair Murad kombinezonu bronzane boje, ukrašen kristalima. Izazovni look Rita je dodatno naglasila smokey eyes make up-om.
8-paloma-faith-brit-awards-2015
Najbolja solo pevačica Paloma Faith odlučila se za crveno-crnu Armani Privé haljinu koju je upotpunila crvenim lakom za nokte i karminom iste boje, bez ikakvih aksesoara i nakita.
9-janelle-monae-brit-awards-2015
Nasuprot dugim haljinama Janelle Monae se pojavila u prepoznatljivom crno-belom izdanju. Crno Emporio Armani odelo ukombinovala je sa belom košuljom i Milner Gladys šeširom.
10-rebecca-ferguson-brit-awards-2015
Pevačica Rebecca Ferguson pokazala je savršenu figuru samo 4 meseca nakon porađaja u haljini britanskog dizajnera Yuvna Kima. Stajling je upotpunila neobičnim zlatnim nakitom dok je, za razliku od Palome Faith, u make up-u naglasila oči.

Kultne Martinke u veselim dezenima za proleće i leto 2015.
Nastale su za vreme Drugog svetskog rata i u početku su ih nosili radnici, poštari i policajci, a zahvaljujući bendovima Nirvana, Depeche Mode, Oasis i Red Hot Chili Peppers čuvene Martinke su zakoračile u svet mode i do današnjih dana važe za kultni predmet. Sa preko 3.000 modela ovaj britanski brend nas svake sezone iznenadi novim dizajnom.
11-dr-martens-prolece-leto-15
Upravo takva je i nova kolekcija za proleće/leto 2015. Jedinstevni spoj printa sa vintage havajskih košulja, street arta i japanskih tetovaža nove Dr.Martens čizme i cipele pretvorio je u prave šik komade kojima neće odeleti ni najzahtevnije trendseterke. Prepoznatljiv model čizama sa nežnim cvetnim motivom idealan je za prolećne kiše ili hladnija jutra, dok za toplije dane, nova kolekcija sadrži i popularne oxford cipele, modele koji podsećaju na neodljivu klasiku Mary Jane cipela, kao i vanvremenske ravne sandale koje lako možete kombinovati kako uz rok i grunge look tako i uz lepršave letnje haljine i lagane pantalone.

Cvetno osveženje stiže u novom Kenzo parfemu
Sve je počelo 2000. godine kada je modna kuća Kenzo lansirala parfem “Flower by Kenzo”, zatim je avgusta 2013. usledila njegova laganija verzija “Kenzo Flower In The Air”, a aprila ove godine stiže novo limitirano izdanje pod nazivom “Flower In The Air Summer Edition”. Parfem predstavlja pravo letnje cvetno – voćno osveženje, a dizajnirao ga je Alberto Morillas zaslužan i za prethodna dva.
12-flower-in-the-air-summer-edition
U gornjim notama su cvetni akordi crvene ribizle, nara i guave. Zatim sledi srce ledene ruže i bele frezije, i na kraju, elegantna baza od belog mošusa.
Za razliku od originalnog “Flower by Kenzo” koji dolazi u visokoj, elegantnoj bočici, “Flower In The Air Summer Edition” biće dostupan u sličnom izdanju kao “Kenzo Flower In The Air” – niska, providna bočici od 50 ml sa cvetom maka na poklopcu mamiće dame tokom veselih letnjih dana.
_LAB4968

Aleksandra Dimitrijević