Fashion Friday by Aleksandra

Stigla je nova Brigitte Bardot
Ono što je za Amerikance predstavljala Marilyn Monroe, to je za Evropljane bila Brigitte Bardot. Sve do pojave ove božanski lepe glumice, pevačice i manekenke, holivudska produkcija je sa visine gledala na evropsku kinematografiju. Po njima, nijedna evropska žena nije bila dovoljno zanimljiva, glamurozna i seksepilna da bi skrenula pažnju vladara sedme umetnosti. A onda se pojavila ona – zanosna, plava, pravilnih crta lica, punih usana i sa pegicama na nosu i veoma brzo zaludela je čitav svet.
Iako je više od 40 godina van umetničkog sveta, lepa Francuskinja inspiracija je dizajnerima i modnim urednicima i uzor za lepotu mnogih mladih dama. Zato ne čudi činjenica da su česte reklamne kampanje i editorijali u magazinima u kojima se pojavljuju manekenke koje liče na Brigitte Bardot.
Nakon Claudie Schiffer i naše glumice Andree Sekulović pojavila se nova verzija čuvene francuske glumice. Reč je o Anni Ewers, manekenki iz Nemačke koju je otkrio dizajner Alexander Wang i od tada je naziva svojom muzom. Dvadesetdvogodišnja Anna sa bujnom plavom kosom, savršenim usnama i zanosnim oblinama zrači seksepilom poput Brigitte Bardot i, po mom mišljenju, predstavlja najverniju dvojnicu poznate glumice do sada.
1-anna-ewers-harpers-bazaar
Nakon februarske naslovnice magazina Vogue Paris, Anna Ewers krasi i američki Harper’s Bazaar. Naslovnicu prati letnji editorijal u retro stilu. Odevena u Valentino i Saint Laurent haljine, Burberry i Michael Kors kupaće kostime i druge modele poznatih modnih kuća, kao što su Marc Jacobs, Prada, Céline, mlada manekenka neodoljivo liči na Brigitte iz 60-ih godina, kada je bila na vrhuncu slave. Za fotografije je zaslužan Norman Jean Roy, a vi možete same da proceniti koliko Anna Ewers liči na poznatu glumicu.
2-anna-ewers-harpers-bazaar
3-anna-ewers-harpers-bazaar

“Prisoner” – kolekcija koja mami uzdahe
Iako je mlada, Milica Tričković odavno važi za cenjenu kreatorku, iza čijeg imena stoji kvalitetan modni brend. Već svojom prvom kolekcijom “Pin Up” na Fashion Selection-u u Beogradu skrenula je pažnju javnosti specifičnim osećajem za eleganciju i stil, a zatim je svakom novom nastavila da nas oduševljava. Krajem prošle godine Miličine kolekcije mogle smo videti na BAFE – Balkan Art Fashion Event-u, a pre toga održala je dve revije u Beču, zatim na Fashion Touch of Belgrade, a pojavila se i kao gost na Balkan Fashion Day-u. Ovog meseca, tokom Serbia Fashion Week-a koji se održava u Novom Sadu, predstaviće svoju novu kolekciju koja nosi naziv “Prisoner”.
4-prisoner-milica-trickovic
Kolekcijom dominiraju elegantne haljine koje ističu žensku figuru, dok detalji od fine čipke geometrijskog oblika suptilno otkrivaju delove tela čime modelima daje notu ženstvenosti i seksepila. “Prisoner” je inspirisana kreatorkinim doživljajem mode i ljudi u tom svetu kojom je na metaforički način, kroz prisustvo kaveza i perja, želela da istakne simbol ptice. “Ptice su u celokupnom životinjskom svetu najkompatibilnije za umetnički prikaz mode zbog njihove otmenosti, elegancije i neverovatnog prelivanja boja čemu bi, po mom mišljenju, svaki dizajner trebalo da teži. Takođe, na ovaj način modu pozitivno oblikujem u vid zarobljeništva i breme onih koji je suštinski razumeju i žive,” istakla je talentovana Milica.
5-prisoner-milica-trickovic
6-prisoner-milica-trickovic
7-prisoner-milica-trickovic
Zaštitno lice reklamne kampanje kao i ranijih godina je prelepa Ana Minkić, dok fotografije potpisuje Vladimir Ilić-Lenjin, koji je sazlužan i za reklamni video nove kolekcije.
Nakon Novog Sada, Milica Tričković putuje za Crnu Goru gde će u okviru manifestacije “The Best Young Designer Balkan” 1. maja predstaviti kolekciju venčanica “Just Convicted”, a zatim sledi saradnja sa organizatorima izbora Miss Earth.
Da je ova mlada kreatorka odavno stvorila brend u Srbiji govore i editorijali u magazinima, saradnja sa stilistom Stefanom Orlićem, kao i mnoge poznate dame koje nisu odolele originalnim komadima.
Više informacija o novoj kolekciji i modelima koji se nalaze u prodaji pronađite na Miličinoj FB stranici ili se prošetajte do Tržnog centra Kalča u Nišu, a od 1. maja i u salonu u Beogradu u ulici Cara Dušana i Kragujevcu u studiu venčanica “Marriage”.

Stajling na plaži poput holivudskih diva
Iako je tek došlo proleće, topli dani probudili su moja maštarenja o uživanju na plaži uz talase koji me lagano uspavljuju. Gotovo da mogu da osetim leto, a u tome mi dodatno pomažu lookbook-ovi poznatih modnih kuća kao i prvi modeli kupaćih kostima u prodavnicama. Ove godine sve je u retro duhu, pa tako je i sa modom za plažu. Od vintage jednodelnih modela sa krupnim tufnicama i dvodelnih sa visokim strukom i ojačanih žicom u stilu holivudskih diva 50-ih godina, preko romantičnih sa karnerima u pastelnim nijasama, do boho končanih sa trakicama i afričkim detaljima ili sa paisley uzorkom u duhu 70-ih godina.
Popularna pevačica Taylor Swift već je prihvatila ovaj trend. Ona je fotografisana u jednodelnom kupaćem kostimu u stilu pedesetih godina koji je, poput prave holivudske dive, upotpunila efektnim naočarima za sunce, crvenom kapom i, naravno, crvenim karminom.
Pre nego što ove sezone krenete u potragu za novim modelom kupaćeg kostima, neka vam kao inspiracija posluži retro look koji su nosile Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Bo Derek, Farrah Fawcett i Sally Field.
Revoluciju u umetničkom svetu izazvala je fotografija Marilyn Monroe u beloj haljini. Ništa manje pažnje nisu privukle ni njene fotografije u kupaćem kostimu. Ove godine aktuelan je upravo takav duboki model. Dodajte visoke papuče, bele naočare za sunce i crveni karmin i mamićete uzdahe na plaži poput prelepe Marilyn Monroe.

8-marilyn-monroe-kupaci-kostim

Kupaći kostim Norma Kamali, naočare Mango, sandale H&M

Ko kaže da je jednodelni beli kupaći monoton. Pogledajte Elizabeth Taylor u filmu “Suddenly, Last Summer” i videćete zašto ova holivudska glumica važi za ikonu stila. Za glamurozni look na plaži u jednostavnom belom kupaćem kostimu dovoljan je šešir i kaftan ili tunika od laganog materijala.

9-elizabeth-taylor-kupaci-kostim

Kupaći kostim Zara, minđuše Accessorize, kaftan M&S

Hipi stajling na plaži – zašto da ne. Neka vam kao inspiracija posluži čuveni poster iz filma “10” i glumica Bo Derek. Umesto trakica i perlica u kosi neka se one nađu na vašem kupaćem kostimu ili torbi za plažu.

10-bo-derek-kupaci-kostim

Kupaći kostim Yamamay, torba Accessorize, sandale H&M

Sa Farrahom Fawcett i surfovanje izgleda seksi. Ove sezone u trendu je sportski seksepil na plaži. Istaknite obline pomoću jednodelnog modela sa rajsfešlusom poput onog koji je glumica nosila krajem 70-ih u filmu “Sunburn”.

11-farrah-fawcett-kupaci-kostim

Kupaći kostim Duskii, papuče Rider, sat Swatch

Veselo, a istovremeno ženstveno – modeli sa karnerima, čipkom i mašnicama pravi su izbor za devojke koje žele da se osećaju poput princeza. Ako želite da budete u trendu, izabereti model u aktuelnoj žutoj boji, a kao inspiracija neka vam posluži look Sally Field iz serije “Gidget”.

12-sally-field-kupaci-kostim

Kupaći kostim Golden Point, šešir Accessorize, šorts Stradivarius

_LAB4968

Aleksandra Dimitrijević

Fashion Friday by Aleksandra

Zvezde sa najlepšim stajlingom na dodeli Oskara i Brit Awards-a
Oskar, ELLE Style Awards, Brit Awards – ova nedelja bila je prepuna dešavanja na crvenom tepihu, a samim tim i prelepih outfita poznatih dama. Svakako, dodela Oskara je najglamurozniji događaj, veče koje ostaje upamćeno ne samo po filmskim uspesima i zvezdama koje su u rukama držale malu zlatnu statuu već, i po velikom modnom trijumfu koji nam iz godine u godinu priređuje holivudska elita.
Ove godine crveni tepih ostaće upamćen po dugim haljinama pre svega u beloj, crnoj i crvenoj boji, jednostavnih linija i sa istaknutim strukom. Za razliku od svedenih haljina glumice su nas iznenadile smelim izborom aksesoara u vidu statement ogrlica jarkih boja. Za elegantni izgled glavni dodatak jesu savršeni make up i frizura, a ovogodišnjim Oskarom vladao je crveni karmin, nežne lokne u stilu četrdesetih i fino stilizovane punđe.
Premda su sve dame svojim izgledom oduzimale dah, pogledajte koje su moji favoriti sa crvenog tepiha.
1-lupita-nyong-oskar-2015
Lupitu Nyong’o navikli smo da vidimo u toalatema jarkih boja, dok je za ovu priliku izabrala haljinu brenda Calvin Klein boje slonovače koja samo na prvi pogled deluje jednostavno. Naime, ova haljina je jedinstvena jer se sastoji od 6.000 ručno ušivenih bisera koje je glumica ukombinovala sa visećim minđušama, crvenim karminom i sjajnom srebrnom senkom.
2-emma-stone-oskar-2015
Emma Stone zablistala je na crvenom tepihu u bajkovitoj Elie Saab haljini sa golim leđima koju je ukombinovala sa Christian Louboutin sandalama iste boje. Prelepi look mlada glumica istakla je asimetričnom blago talasastom bob frizurom i usnama u koralnoj boji.
3-rosamund-pike-oskar-2015
Zvezda filma “Gone Girl”, Rosamund Pike prošetala je crvenim tepihom u čipkanoj crvenoj haljini modne kuće Givenchy. Kako bi akcenat bio na izazovnoj haljini glumica je izabrala diskretne Lorraine Schwartz minđuše i minimalistički make up, dok je kosu pokupila u ležernu punđu.
4-lady-gaga-oskar-2015
U poslednje vreme Lady Gagu na svečanim događajima viđamo u sve elegantnijim izdanjima. Ovog puta oduševila je sve prisutne belom raskošnom Alaia haljinom koji je ovom kreacijom debitovao na dodeli Oskara. Da bi ostala verna svom ekscentričnom stilu poznata pevačica izabrala je upečatljive crvene rukavice. Crvena i bela boja dominirale su i njenim make up-om koji je savršeno ukombinovan sa crvenim ukrasom u kosi sakupljenoj u niski ponytail.
5-margot-robbie-oskar-2015
Margot Robbie donela je na crveni tepih stari holivudski sjaj pojavivši se u Saint Laurent haljini. Pogledi svih prisutnih bili su usmereni na Van Cleef & Arpels statement ogrlicu napravljenu od safira, dijamanata i 18-karatnog zlata čija je vrednost 1.5 miliona dolara. Prelepa glumica je na Oskaru prvi put ponela novu bob frizuru dok je modernu verziju retro look-a začinila očima boje šampanjca i mat crvenim usnama.
Nakon Oskara, održan je još jedan svečani događaj. Reč je o dodeli muzičkih nagrada, Brit Awards, koja poput Oskara u filmskom svetu, važi za jednu od najprestižnijih dodela nagrada u muzičkoj industriji. I ovim crvenim tepihom dominirale su duge elegantne haljine, ali u smelijem izdanju i sa dubokim dekolteom, dok su make up-om vladali crveni ruž i smokey eyes.
6-taylor-swift-brit-awards-2015
Taylor Swift mnogi smatraju jednom od najbolje odevenih zvezda, a tu titulu i ovog puta je opravadala izabravši dugu crno-crvenu Roberto Cavalli haljinu neobičnog kroja – sa prednje strane jednostavnog dizajna, a pozadi se čitavom dužinom proteže veliki crveni zmaj ukrašen šljokicama i kristalima, čime je akcenat stavljen na leđa mlade pevačice. I dok je izborom toalete mnoge iznenadila jer je poznata je po tome da za crveni tepih bira kratke haljine, Taylor Swift je u make up-u ostala verna crvenom karminu koji je postao njen zaštitni znak.
7-rita-ora-brit-awards-2015
Rita Ora prošetela je crvenim tepihom u seksi ali istovremeno i elegatnom Zuhair Murad kombinezonu bronzane boje, ukrašen kristalima. Izazovni look Rita je dodatno naglasila smokey eyes make up-om.
8-paloma-faith-brit-awards-2015
Najbolja solo pevačica Paloma Faith odlučila se za crveno-crnu Armani Privé haljinu koju je upotpunila crvenim lakom za nokte i karminom iste boje, bez ikakvih aksesoara i nakita.
9-janelle-monae-brit-awards-2015
Nasuprot dugim haljinama Janelle Monae se pojavila u prepoznatljivom crno-belom izdanju. Crno Emporio Armani odelo ukombinovala je sa belom košuljom i Milner Gladys šeširom.
10-rebecca-ferguson-brit-awards-2015
Pevačica Rebecca Ferguson pokazala je savršenu figuru samo 4 meseca nakon porađaja u haljini britanskog dizajnera Yuvna Kima. Stajling je upotpunila neobičnim zlatnim nakitom dok je, za razliku od Palome Faith, u make up-u naglasila oči.

Kultne Martinke u veselim dezenima za proleće i leto 2015.
Nastale su za vreme Drugog svetskog rata i u početku su ih nosili radnici, poštari i policajci, a zahvaljujući bendovima Nirvana, Depeche Mode, Oasis i Red Hot Chili Peppers čuvene Martinke su zakoračile u svet mode i do današnjih dana važe za kultni predmet. Sa preko 3.000 modela ovaj britanski brend nas svake sezone iznenadi novim dizajnom.
11-dr-martens-prolece-leto-15
Upravo takva je i nova kolekcija za proleće/leto 2015. Jedinstevni spoj printa sa vintage havajskih košulja, street arta i japanskih tetovaža nove Dr.Martens čizme i cipele pretvorio je u prave šik komade kojima neće odeleti ni najzahtevnije trendseterke. Prepoznatljiv model čizama sa nežnim cvetnim motivom idealan je za prolećne kiše ili hladnija jutra, dok za toplije dane, nova kolekcija sadrži i popularne oxford cipele, modele koji podsećaju na neodljivu klasiku Mary Jane cipela, kao i vanvremenske ravne sandale koje lako možete kombinovati kako uz rok i grunge look tako i uz lepršave letnje haljine i lagane pantalone.

Cvetno osveženje stiže u novom Kenzo parfemu
Sve je počelo 2000. godine kada je modna kuća Kenzo lansirala parfem “Flower by Kenzo”, zatim je avgusta 2013. usledila njegova laganija verzija “Kenzo Flower In The Air”, a aprila ove godine stiže novo limitirano izdanje pod nazivom “Flower In The Air Summer Edition”. Parfem predstavlja pravo letnje cvetno – voćno osveženje, a dizajnirao ga je Alberto Morillas zaslužan i za prethodna dva.
12-flower-in-the-air-summer-edition
U gornjim notama su cvetni akordi crvene ribizle, nara i guave. Zatim sledi srce ledene ruže i bele frezije, i na kraju, elegantna baza od belog mošusa.
Za razliku od originalnog “Flower by Kenzo” koji dolazi u visokoj, elegantnoj bočici, “Flower In The Air Summer Edition” biće dostupan u sličnom izdanju kao “Kenzo Flower In The Air” – niska, providna bočici od 50 ml sa cvetom maka na poklopcu mamiće dame tokom veselih letnjih dana.
_LAB4968

Aleksandra Dimitrijević

Fashion Friday by Aleksandra

Pripremite platforme za proleće!
Sedamdsetih godina prošlog veka Fred Slatten, dizajner cipela, kreirao je prve cipele sa platformom. Više od 20 godina ove vrtoglavo visoke potpetice, često ukrašene kristalima raznih boja, imale su brojne fanove. Nosili su ih Sonny i Cher, Diana Ross, Gene Simmons, Nancy Sinatra, Lana Turner dok je Elton John čak kupio svaki par cipela koje je Slatten ikada napravio.
Na modnu scenu vratile su ih Spice Girls 90-ih godina ali su potrajale koliko i sam bend. Međutim, 2015. je godina njihovog velikog povratka!
1-prolece-15-platforme
Glavni detalj u prolećnim kolekcijama mnogih modnih dizajnera čine platforme. Tom Ford i Marchesa nude glamurozni look u boji starog zlata i modele ukrašene kristalima koji podsećaju na Slatten cipele iz vremena njihovog punog sjaja.
2-prolece-15-platforme
Neobični dizajn istakli su Manish Arora sa holografskim modelom futurističkog stila, Rick Owens sa platformom koja podseća na vilicu neke zveri i Alexander McQueen koji je na jedinstveni način spojio gladijator sandale i sandale sa platformom.
3-prolece-15-platforme
Nasuprot njhovom futurističkom stilu Prada, Saint Laurent i Polo Ralph Lauren opredelili su se za retro dizajn, koji asocira na dobre stare dane pune zabave i modele kakve je nosila Barbra Streisand, dok za romantične devojke tu su Ashish model sa paperjem i Chloë Sevigny sa mašnicama.
Sigurna sam da slični modeli neće zaobići ni velike high street brendove, a na vama je da odlučite da li biste nosile jedan ovakav par sandala.

Twiggy ponovo u ulozi modela
Ona je uvela pixie frizuru i dečački izgled na modnu scenu, Lesley Lawson poznatija kao Twiggy važila je za prvu žensku modnu ikonu šezdesetih godina prošlog veka. I danas se govori o “Twiggy efektu”, njenim mršavim nogama i prelepim krupnim očima koje su uvek krasile neobično duge trepavice. Iako je kao model radila samo četiri godine u modnom svetu prisutna je svih ovih godina baveći se poslom koji je oduvek volela – modnim dizajnom. Poznate su njene kolekcije za Marks & Spencer, kao i ekskluzivna “Twiggy London” kolekcija koja se mogla kupiti u robnoj kući HSN u Londonu.
Twiggy
Kako je oduvek bila ikona stila i inspiracija za žene širom sveta, L’Oréal ju je sa pravim razlogom izabrao za novo lice. Naime, Twiggy je nasledila Helen Mirren, Jane Fondu i Julianne Moore na mestu ambasadora brenda L’Oréal Professionnel, linije proizvoda za kosu. Poznata plavuša nije krila oduševljenje novim angažmanom: “Moja kosa uvek je bila deo mog imidža. Nadam se da ću ovim uspeti da inspirišem žene da neguju lični stil i da se nikada ne plaše da probaju nešto novo”, istakla je Twiggy.
Britanska manekenka promoviše Majirel High Lift, najbolju liniju za postizanje savršene nijanse plave, koja će se pojaviti u prodaji sledećeg meseca. Za potrebe reklamne kampanje L’Oréal je angažovao poznatog frizera Daniela Galvina. Upravo je on zaslužan za njen prepoznatljivi izgled jer je pre 40 godina transformisao šesnaestogodišnju Twiggy u najpoznatiju plavu mršavicu.
Ako ste razmišljale o promeni boje kose, pravo je vreme da isprobate plavu nijansu kako Twiggy preporučuje.

Nosite crveni kaput kao Taylor Swift
Taylor Swift je definitivno street style modna ikona. Svaka kombinacija koju prošeta gradom vrlo brzo postane hit. Koliko je njen stil bez greške dovodi mnoge ljude u dilemu da li ima stilistu ili je jednostavno talentovana za modu.

6-taylor-swift-kombinacija

Kaput Mango, šešir P….S….Fashion, džemper H&M, torba Carpisa, pantalone Bershka, čizme Zara

Bez obzira o čemu je reč i ove nedelje mlada pevačica uhvaćena je u savršenom outfitu. Dobitna kombinacija ovog puta inspirisana je country look-om sa akcentom na prelepi crveni kaput sa visokom kragnom i dvoredim kopčanjem. A da bi crvena boja došla do izažaja Taylor Swift je kaput vešto ukombinovala sa skinny pantalonama u bež boji i čizmama u boji vina.
Ako vam se dopada kako pevačica nosi crveni kaput pogledajte kako možete kopirati njen look komadima koji se mogu naći u high street prodavnicama kod nas. I za kraj, naravno, neizostavni crveni karmin.
_LAB4968

Aleksandra Dimitrijević

Fashion Friday by Aleksandra

Održana tradicionalna revija Victoria’s Secret
Victoria’s Secret Show, revija koju su mnogi željno čekali, konačno je održana ove nedelje! Prelepe manekenke, a mnogi će se složiti sa mnom najlepše žene na svetu, raširile su krila i pokazale svu raskoš ovog brenda koji je broj jedan u proizvodnji veša. Ove godine svečanost je po prvi put održana u Evropi, tačnije u Londonu gde se okupilo 40 svetski poznatih modela koje su, predvođene glavnim anđelima – Alessandrom Ambrosio, Adrianom Limom, Doutzen Kroes, Behati Prinsloo, Candice Swanepoel, Lily Aldridge i Karlie Kloss – prošetale glamurozne modele donjeg veša, kreirane specijalno za tu priliku i kombinovane sa ekstravagantim propratnim detaljima u vidu perjanih, satenskih i čipkanih anđeoskih krila, ogrtača i kombinezona.
1-vs-14-candice-swanepoel
2-vs-14-lindsay-ellingsonModni šou koji je i ove godine opravdao titlulu najpompeznijeg na svetu, sastojao se iz šest delova: “Gilded Angels”, “Exotic Traveller” gde dominira uticaj azijske culture, “Fairy Tale” posvećen bajkama braće Grim, “Dream Girl” kao osvrt na 50-te godine, “University of Pink”, inspirisan američkim modnim dizajnerom Jeremijem Scottom i “Angel Ball” sa senzualnim crnim kreacijama.
3-vs-14-kelly-gale
4-vs-14-jasmine-tookesVeć 12. godinu Swarovski se može pohvaliti svojim učešćem na reviji čiji kristali krase čak 29 modela. Od njih posebnu pažnju privukla su krila napravljena od 150.000 kristala što predstavlja najveći broj Swarovski kristala ugrađenih u jedan Victoria’s Secret model, i u kombinaciji sa ljubičastim korsetom pistom ih je prošetala Lily Donaldson.
5-vs-14-lily-donaldsonVrhunac večeri bilo je pojavljivanje Adriane Lime i Alessandre Ambrosio u najskupocenijim brushalterima na reviji. “Dream Angels Fantasy Bra” po prvi put je urađen u dva primerka, koji vrede, svaki po 2 miliona dolara, a ukrašeni su sa 16.000 sitnih rubina, dijamanata i safira povezanih 18-karatnim zlatom.
6-vs-14-adriana-lima-alessandra-ambrosioPo redu 19. Victoria’s Secret Show uveličale su svojim nastupima i muzičke zvezde. Drugu godinu zaredom nastupila je Taylor Swift, a pored nje na pisti su se našli i Ariana Grande, Ed Sheeran i Hozier.
7-vs-14-lily-aldridge
8-vs-14-maria-borges
Iako se datum ovogodišnje revije poklopio sa Chanelovim eventom Métiers d’Art u Salzburgu, poznati gosti nisu izostali. Ed Westwick, Ellie Goulding, Mel B, Daisy Lowe, Tyson Beckford, Liam Payne samo su neke od zvezda koje smo mogli da vidimo u publici.
9-vs-14-elsa-hosk
10-vs-14-jac-jagaciak
I za kraj treba napomenuti da Victoria’s Secret Show ima i humanitarni karakter pa je iznos od 2.5 miliona dolara od prodatih ulaznica namenjenim raznim dobrotvornim organizacijama.
11-vs-14-cindy-bruna
12-vs-14-candice-swanepoel

Beyoncé kreirala liniju nalepnica za nokte
Kada je reč o Beyoncé, već smo navikli na dozu tajnosti u njenim najavama kao i da budemo spremni na neočekivano. Tako je i ove nedelje, bez ikakve ranije najave ili bar nagoveštaja predstavljena kolekcija koja je rezultat saradnje poznate pevačice i njene manikirke Lise Logan sa beauty kompanijom ncLA koja važi za svetskog giganta u oblasti manikira.
13-beyonce-ncla
Nije nimalo iznenađujuće da upravo Beyoncé kreira liniju nalepnica za nokte kada se zna da odavno važi za zvezdu čije nail trendove mnogi prate, a možemo ih videti na brojnim fotografijama na njenom Instagram profilu, raznim svečanostima na kojima je nail art savršeno usklađen sa toaletom pa i u spotovima u kojima neretko njene nokte krase upravo ncLA nalepnice.
Debitanska mini kolekcija se sastoji iz 4 seta nalepnica koji su inspirisani njenom muzikom. Karirani print u setu “I Woke Up Like This” predstavlja košulju koju je nosila u spotu za pesmu “***Flawless”; “Je Ne Sais Quoi” asocira na neonski znak iz spota “Blow”; “No Rest In the Kingdom” odgovara printu sa Tom Ford kreacije koju je Beyoncé nosila na nastupu prilikom dodele MTV nagrada avgusta ove godine, dok “I Come with a Side of Trouble” čini crno-beli miks reči sa njenog poslednjeg albuma.
Setovi se već mogu naći u online prodaji po vrlo povoljnoj ceni od 18 dolara. Ako ste njen fan, požurite da nabavite svoj zimski manikir.

Zara lansirala čizmice sa šljokicama poput modela Saint Laurent
One neodiljivo podsećaju na cipelice koje je Doroti nosila u filmu “Čarobnjak iz Oza” i poput magije zavladele su outfitima ne samo poznatih dama već i street stilom tokom Nedelja mode. Da vas podsetim reč je o čizmicama posutim šljokicama modne kuće Saint Laurent iz kolekcije za jesen/zimu 2014/15. koje dolaze u dva modela – do gležnja i do kolena i to u pink, zlatnoj i srebrnoj boji.
14-saint-lauren-cizme
Ako vam se dopalo kako su ih kombinovale Carlotta Oddi, asistentkinja Anne Dello Russo, blogerke Chiara Ferragni i Caroline Blomst ili manekenka Gigi Hadid a cena od 600 funti je nedostižna za vaš budžet, ne očajavajte. Španski high street brend Zara u svom novom lookbooku predstavio je ovakav model ali u crnoj boji i po znatno povoljnijoj ceni.
15-zara-cizme
Pravo je vreme da prošetate do Zare i nabavite svoj model “magičnih” čizmica.

Aleksandra-1

Aleksandra Dimitrijević

Zvezde vole kombinezone: Ocenite autfite poznatih!

U našoj rubrici Stylecheck ovog puta su se našle zvezde Miranda Kerr, Rose Byrne, Rita Ora i Taylor Swift. Šta misle o njihovim odevnim kombinacijama naš modni urednik Srđan Šveljo i čitateljka Ana, možete pročitati u aktuelnom broju JOYa.
A kako sa vama dopadaju njihovi stajlinzi? Ostavite vaše mišljenje u komentaru.

Taylor Swift

Taylor Swift

Rita Ora

Rita Ora

Miranda Kerr

Miranda Kerr

 

Rouz Birn

Rose Byrne

Foto: Sipa Press

Fashion Friday by Aleksandra

Koje su dame ove godine nosile haljine Oscara de la Rente
Iako ova rubrika treba da vam donese moja tri modna favorita, jednostavno ove nedelje nisam mogla da preskočim vest o smrti američkog modnog velikana Oscara de la Rente.
Čuven po rečenici ”Ne znam kako se stvara casual odeća”, Oscar de la Renta je iza sebe ostavio bogato modno nasleđe, na početku, stvarajući za modne kuće Balenciaga, Balmain i Lanvin, da bi kasnije osnovao vlastitu čije su kreacije za kratko vreme osvojile srca lepšeg pola. Njegove večernje toalete nosile su mnoge poznate dame. Na toj listi našle su se i prve dame Amerike Jackie Kennedy, Nancy Reagan, Hillary Clinton i Laura Bush, zatim Penelope Cruz, Sarah Jessica Parker, Jessica Chastain, Amy Adams, Allison Williams, Emmy Rossum, Jelena Đoković, a poslednja za koju je kreator stvarao jeste gospođa Clooney.
U nastavku pogledajte najlepše toalete slavnog kretora koje su zvezde nosile ove godine.
Manekenka Karlie Kloss poput prave princeze na Met Gala balu u haljini iz kolekcije za jesen 2014.
488636577TL00157_Charles_Ja
Španska glumica Belén López se na dodeli Goya Cinema Awards 2014 pojavila u haljini sa cvetnim aplikacijama u kombinaciji sa tilom, a čitav look je upotpunila Carrera y Carrera nakitom.
2-belen-lopez-de-la-renta
Glumica Jeon Ji-Hyun na Paeksang Arts Awards u Seulu nosila je haljinu iz prolećne kolekcije ukrašenu srebrnim vezom.
3-jeon-ji-hyun-de-la-renta
Ovogodišnji Met Gala bal definitivno je bio u znaku Oscara de la Rente. Još jedna dama koja je te večeri ponela njegovu kreaciju je mlada glumica Amy Adams koja je srebrnu haljinu ukombinovala sa srebrnom clutch torbicom i David Webb minđušama.
4-amy-adams-de-la-renta
Natasha Poly je crvenim tepihom na Filmskom festivalu u Kanu prošetala crnu haljinu neobičnog kroja iz prolećne kolekcije.
poly
Zooey Dechanel se na dodeli Zlatnog globusa pojavila u vintage kreaciji iz kolekcije za proleće 2014, a stajling je upotpunila Oscar de la Renta cipelama, Charlotte Olympia clutch torbom i Neil Lane nakitom.
71st Annual Golden Globe Awards - Arrivals
Kantri pevačica Carrie Underwood blistala je na dodeli Academy Of Country Music Awards a dodatni šik dale su Jimmy Choo sandale i David Yurman nakit.
7-carrie-underwood -de-la-renta
Taylor Swift na Met Gala balu u kreaciji koja odiše glamurom starog Holivuda.
8-taylor-swift -de-la-renta
Na svečanosti magazina Elle održanoj ove nedelje Jennifer Lawrence se pojavila u čipkanoj haljini boje slonovače iz kolekcije za proleće 2015, koju je ukombinovala sa Rodo clutch torbicom i Christian Louboutin sandalama.
ELLE's 21st Annual Women In Hollywood Celebration - Roaming Inside

Mačka koja je dobila svoju make up kolekciju
Karl Lagerfeld i ja imamo nešto zajedničko – oboje obožavamo mačke. Zato, ove nedelje nije mogla da mi promakne vest da je najpoznatija mačka ne samo u modnom svetu već i šire dobila svoju make up kolekciju. Naravno, reč je o Choupette, sijamskoj mački čuvenog dizajnera, koja je česta Karlova inspiracija. Nakon modnih kolekcija, brojnih fanova na Twitteru i Instagramu, knjige sa savetima “Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat”, na red je došla saradnja sa japanskim beauty brendom Shu Uemura čiji je rezultat praznična make up kolekcija pod nazivom “Shupette”.
10-Shupette-makeup
Kolekcija predstavlja savršen spoj pariškog šika i tokijske neodoljivosti a sadrži palete senki u plavim i braon nijansama, ruževe za usne jarkih boja, dva kompleta veštačkih trepavica – sa plavim kristalima poput boje Choupettinih očiju i sa pink perjem i cirkonima, zatim puder, kao i uvijač za trepavice i ulje za skidanje šminke.
11-Shupette-makeup
Kakav tretman ova maca ima u modnom svetu govori i izjava umetničkog direktora japanskog brenda Kakuyasu Uchiide da je Choupette posmatrao ne kao mačku već kao pravi model.

Seksi! Skandalozno!
Modna kuća Victoria’s Secret prepoznatljiva je po svom izazovnom donjem vešu. Međutim, novom kolekcijom pod nazivom “Very Sexy Scandalous” pomerila je granice u kreiranju intimnih komada.
12-Victoria's Secret-kampanja
Grudnjaci i gaćice od čipke u crnoj, teget i ciklama nijansi, korseti od tila u kombinaciji ljubičaste i crne i, naravno, neizostavni halteri, samo su neki od komada koje nudi ovaj brend. U skladu sa nazivom kolekcije dolazi i reklamna kampanja u kojoj su zanosne obline pokazale Candice Swanepoel, Jasmine Tookes i Martha Hunt.
VIše informacija o novoj kolekciji i cenama možete pronaći na zvaničnom sajtu Victoria’s Secret.

Aleksandra-1

Aleksandra Dimitrijević