Pogled koji osvaja: Trikovi za pravilno nanošenje maskare

unnamed

Izbor mejkapa za zanosan pogled veoma je važan ali, ako želite da akcenat posebno stavite na oči, onda su dobra maskara i nekoliko trikova dobitna kombinacija. Pre samog nanošenja proverite da li vam je maskara još uvek upotrebljiva. Ne vadite četkicu nikada napred-nazad, jer time ubacujete vazduh u pakovanje i maskara se brzo suši.

Pre nego što počnete sa nanošenjem maskare, stavite korektor ispod očiju kako biste sprečili da se maskara razmaže. Ako se desi da vam se nedovoljno osušena maskara preslika, popravite to koristeći štapiće natopljene sredstvom za skidanje šminke.

Kako bi vaše oči bile istaknutije, najbolje je da koristite maskare koje imaju četkice kako za donje, tako i za gornje trepavice. Pomoću sitnije četkice lako možete da istaknete čak i one najsitnije trepavice.

Kada krenete sa nanošenjem, važno je da počnete od samog korena, a ne od vrha trepavica. Najbolji efekat postižete koristeći tzv. cik-cak tehniku.

Ako želite vizuelno veće trepavice, gornji kapak podignite prstom. Naravno, nikada nemojte da zaboravite da trepavice uvijete pre toga, pogotovo ako prirodno idu nadole.

Maskaru uvek nanesite u dva sloja. Prvim postižete volumen, a drugim dužinu. Između dva nanošenja uvek sačekajte nekoliko sekundi, da bi se trepavice osušile. U slučaju da su vam se nedovoljno osušene trepavice slepile, poslužite se češljićem za obrve i razdvojte ih.

Milena Ivić, beauty blogerka (Pretty and Stylish, www.milenaivic.blogspot.com)

Milena Ivić, beauty blogerka (Pretty and Stylish, www.milenaivic.blogspot.com)

 

Milena Ivić, beauty blogerka

Po zanimanju sam medicinska sestra i to sam oduvek želela da budem. Pored toga, moja ogromna ljubav su moda i kozmetika. Obožavam i cipele, velike torbe i šminku i maksimalno uživam kada ih kupujem.

Blog “Pretty and Stylish”
www.milenaivic.blogspot.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *