Horor pitanje: Ko je vaš omiljeni Drakula?

 


Dok s nestrpljenjem iščekujemo epsku akcionu avanutru “Drakula: Neispričano” (bioskopski start: 16. oktobar), prisećamo se filmskih Drakula koje su na nas ostavile najjači utisak. Lista je hronološka – od najnovijeg (5) do najstarijeg ostvarenja (1).

5. Čekamo premijeru: Luk Evans u filmu “Drakula: Neispričano” daje višedimenzionalni prikaz ovog antijunaka. Njegov Vlad Tepeš nije samo stvorenje mraka, već je to porodični čovek i požrtvovani vladar. Ali, više o njemu u oktobru, kada pogledamo film.

“Drakula: Neispričano”

4. Mami uzdahe: Džonatan Riz Majers u novoj NBC-jevoj seriji glumi grofa Drakulu koji stiže u London predstavljajući se kao američki preduzetnik, a čiji je, zapravo, jedini cilj da se osveti onima koji su mu, vekovima ranije, uništili život. Drakula ima samo jednu slabu tačku: beznadežno se zaljubljuje u ženu koja izgleda kao reinkarnacija njegove pokojne supruge…

“Dracula”, TV serija

3. Bolje zaobiđite: Film “Dracula 2000” ušao je na ovu listu samo zato što je nama bilo urnebesno da vidimo Džerarda Batlera u (ovako lošoj!) ulozi Drakule. Ako ste Džarardov veliki fan, pogledajte fotku, nasmejte se, ali zaobiđite ovaj naslov u širokom luku.

“Dracula 2000”

2. Must-see: Geri Oldmen je sjajno odigrao naslovnu ulogu u ostvarenju “Bram Stoker’s Dracula” (1992), okarakterisanom kao ”horor-fantasy-erotic drama”, koje je režirao Frensis Ford Kopola. Impoznatna je i kompletna glumačka ekipa. Pored Gerija Oldmana tu su Vinona Rajder kao Mina Harker, Entoni Hopkins kao profesor Van Helsing i Kijanu Rivs kao Džonatan Harker.

“Bram Stoker’s Dracula”

1. Brrr, jezivo: U nemačkom horor filmu “Nosferatu the Vampyre” (sa Isabelom Ađani kao Lusi Harker) Drakula je nemilosrdni predator – usamljen, omražen, osuđen na besmrtnost. Glumi ga fascinantni Klaus Kinski.

“Nosferatu the Vampyre”

One thought on “Horor pitanje: Ko je vaš omiljeni Drakula?

  1. Postovani,
    Moje prezime jeste Drakula i datiramo iz devetog veka kao prezime Drakula. Shodno tome krivo mi je sto je Drakula iliti Vlad Cepes prestavljen kao krvozedni vampir ali se nadam da ce me novi film toga razuveriti.
    Hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *