Fashion Friday by Aleksandra

Zvezde sa najlepšim stajlingom na dodeli Oskara i Brit Awards-a
Oskar, ELLE Style Awards, Brit Awards – ova nedelja bila je prepuna dešavanja na crvenom tepihu, a samim tim i prelepih outfita poznatih dama. Svakako, dodela Oskara je najglamurozniji događaj, veče koje ostaje upamćeno ne samo po filmskim uspesima i zvezdama koje su u rukama držale malu zlatnu statuu već, i po velikom modnom trijumfu koji nam iz godine u godinu priređuje holivudska elita.
Ove godine crveni tepih ostaće upamćen po dugim haljinama pre svega u beloj, crnoj i crvenoj boji, jednostavnih linija i sa istaknutim strukom. Za razliku od svedenih haljina glumice su nas iznenadile smelim izborom aksesoara u vidu statement ogrlica jarkih boja. Za elegantni izgled glavni dodatak jesu savršeni make up i frizura, a ovogodišnjim Oskarom vladao je crveni karmin, nežne lokne u stilu četrdesetih i fino stilizovane punđe.
Premda su sve dame svojim izgledom oduzimale dah, pogledajte koje su moji favoriti sa crvenog tepiha.
1-lupita-nyong-oskar-2015
Lupitu Nyong’o navikli smo da vidimo u toalatema jarkih boja, dok je za ovu priliku izabrala haljinu brenda Calvin Klein boje slonovače koja samo na prvi pogled deluje jednostavno. Naime, ova haljina je jedinstvena jer se sastoji od 6.000 ručno ušivenih bisera koje je glumica ukombinovala sa visećim minđušama, crvenim karminom i sjajnom srebrnom senkom.
2-emma-stone-oskar-2015
Emma Stone zablistala je na crvenom tepihu u bajkovitoj Elie Saab haljini sa golim leđima koju je ukombinovala sa Christian Louboutin sandalama iste boje. Prelepi look mlada glumica istakla je asimetričnom blago talasastom bob frizurom i usnama u koralnoj boji.
3-rosamund-pike-oskar-2015
Zvezda filma “Gone Girl”, Rosamund Pike prošetala je crvenim tepihom u čipkanoj crvenoj haljini modne kuće Givenchy. Kako bi akcenat bio na izazovnoj haljini glumica je izabrala diskretne Lorraine Schwartz minđuše i minimalistički make up, dok je kosu pokupila u ležernu punđu.
4-lady-gaga-oskar-2015
U poslednje vreme Lady Gagu na svečanim događajima viđamo u sve elegantnijim izdanjima. Ovog puta oduševila je sve prisutne belom raskošnom Alaia haljinom koji je ovom kreacijom debitovao na dodeli Oskara. Da bi ostala verna svom ekscentričnom stilu poznata pevačica izabrala je upečatljive crvene rukavice. Crvena i bela boja dominirale su i njenim make up-om koji je savršeno ukombinovan sa crvenim ukrasom u kosi sakupljenoj u niski ponytail.
5-margot-robbie-oskar-2015
Margot Robbie donela je na crveni tepih stari holivudski sjaj pojavivši se u Saint Laurent haljini. Pogledi svih prisutnih bili su usmereni na Van Cleef & Arpels statement ogrlicu napravljenu od safira, dijamanata i 18-karatnog zlata čija je vrednost 1.5 miliona dolara. Prelepa glumica je na Oskaru prvi put ponela novu bob frizuru dok je modernu verziju retro look-a začinila očima boje šampanjca i mat crvenim usnama.
Nakon Oskara, održan je još jedan svečani događaj. Reč je o dodeli muzičkih nagrada, Brit Awards, koja poput Oskara u filmskom svetu, važi za jednu od najprestižnijih dodela nagrada u muzičkoj industriji. I ovim crvenim tepihom dominirale su duge elegantne haljine, ali u smelijem izdanju i sa dubokim dekolteom, dok su make up-om vladali crveni ruž i smokey eyes.
6-taylor-swift-brit-awards-2015
Taylor Swift mnogi smatraju jednom od najbolje odevenih zvezda, a tu titulu i ovog puta je opravadala izabravši dugu crno-crvenu Roberto Cavalli haljinu neobičnog kroja – sa prednje strane jednostavnog dizajna, a pozadi se čitavom dužinom proteže veliki crveni zmaj ukrašen šljokicama i kristalima, čime je akcenat stavljen na leđa mlade pevačice. I dok je izborom toalete mnoge iznenadila jer je poznata je po tome da za crveni tepih bira kratke haljine, Taylor Swift je u make up-u ostala verna crvenom karminu koji je postao njen zaštitni znak.
7-rita-ora-brit-awards-2015
Rita Ora prošetela je crvenim tepihom u seksi ali istovremeno i elegatnom Zuhair Murad kombinezonu bronzane boje, ukrašen kristalima. Izazovni look Rita je dodatno naglasila smokey eyes make up-om.
8-paloma-faith-brit-awards-2015
Najbolja solo pevačica Paloma Faith odlučila se za crveno-crnu Armani Privé haljinu koju je upotpunila crvenim lakom za nokte i karminom iste boje, bez ikakvih aksesoara i nakita.
9-janelle-monae-brit-awards-2015
Nasuprot dugim haljinama Janelle Monae se pojavila u prepoznatljivom crno-belom izdanju. Crno Emporio Armani odelo ukombinovala je sa belom košuljom i Milner Gladys šeširom.
10-rebecca-ferguson-brit-awards-2015
Pevačica Rebecca Ferguson pokazala je savršenu figuru samo 4 meseca nakon porađaja u haljini britanskog dizajnera Yuvna Kima. Stajling je upotpunila neobičnim zlatnim nakitom dok je, za razliku od Palome Faith, u make up-u naglasila oči.

Kultne Martinke u veselim dezenima za proleće i leto 2015.
Nastale su za vreme Drugog svetskog rata i u početku su ih nosili radnici, poštari i policajci, a zahvaljujući bendovima Nirvana, Depeche Mode, Oasis i Red Hot Chili Peppers čuvene Martinke su zakoračile u svet mode i do današnjih dana važe za kultni predmet. Sa preko 3.000 modela ovaj britanski brend nas svake sezone iznenadi novim dizajnom.
11-dr-martens-prolece-leto-15
Upravo takva je i nova kolekcija za proleće/leto 2015. Jedinstevni spoj printa sa vintage havajskih košulja, street arta i japanskih tetovaža nove Dr.Martens čizme i cipele pretvorio je u prave šik komade kojima neće odeleti ni najzahtevnije trendseterke. Prepoznatljiv model čizama sa nežnim cvetnim motivom idealan je za prolećne kiše ili hladnija jutra, dok za toplije dane, nova kolekcija sadrži i popularne oxford cipele, modele koji podsećaju na neodljivu klasiku Mary Jane cipela, kao i vanvremenske ravne sandale koje lako možete kombinovati kako uz rok i grunge look tako i uz lepršave letnje haljine i lagane pantalone.

Cvetno osveženje stiže u novom Kenzo parfemu
Sve je počelo 2000. godine kada je modna kuća Kenzo lansirala parfem “Flower by Kenzo”, zatim je avgusta 2013. usledila njegova laganija verzija “Kenzo Flower In The Air”, a aprila ove godine stiže novo limitirano izdanje pod nazivom “Flower In The Air Summer Edition”. Parfem predstavlja pravo letnje cvetno – voćno osveženje, a dizajnirao ga je Alberto Morillas zaslužan i za prethodna dva.
12-flower-in-the-air-summer-edition
U gornjim notama su cvetni akordi crvene ribizle, nara i guave. Zatim sledi srce ledene ruže i bele frezije, i na kraju, elegantna baza od belog mošusa.
Za razliku od originalnog “Flower by Kenzo” koji dolazi u visokoj, elegantnoj bočici, “Flower In The Air Summer Edition” biće dostupan u sličnom izdanju kao “Kenzo Flower In The Air” – niska, providna bočici od 50 ml sa cvetom maka na poklopcu mamiće dame tokom veselih letnjih dana.
_LAB4968

Aleksandra Dimitrijević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *