Iz aktuelnog broja: Oni su “Future Serbia”!

voneve

U septembarskom broju JOY-a pokrenuli smo novu rubriku “Future Serbia”, u kojoj ćemo vam predstavljati sve različite mlade umetnike koji nisu dovoljno afirmisani, a za koje smatramo da još kako zaslužuju medijski prostor i o kojima će se tek pričati. Ukoliko imate predloge za ovakva lica – pišite nam na joy@color.rs!

Voneve je novi ženski izvođač na regionalnoj muzičkoj sceni. Ova talentovana beogradska kantautorka piše i producira svoju muziku, a pored toga – režirala je i svoja prva dva spota. Novi materijal koji sprema nagovestila je ubedljivom dens numerom ”Give It Up”, pravom party himnom koja poziva na ples. Pesma ”Give It Up” deo je novog EP-ja ”Lights Out”, čija se objava očekuje uskoro. Od Voneve Live nastupa možete očekivati fuziju muzičkih pravaca, svetski zvuk iz Srbije i čudesan spoj alternative i popa.

Šta znači tvoje ime?
Voneve je ime koje se mi se provlačilo kroz misli, kao da mi ga je neko šapnuo na uvo. Dramatično je i epski, u isto vreme romantično i nežno. Voneve je kreativni produžetak mene, kojim želim ljudima da ulijem ljubav, nadu i moć.

Ko su tvoji muzički uzori, oni čijem radu se diviš?
U produkcijskom radu divim se Prinsu. Atmosfera koja nastane u prostoriji kada se čuje njegova muzika nešto je čemu težim. Mislim da se Prinsov uticaj oseća i kod Kanjea Vesta i Lejdi Gage, on je čovek sa tolikom količinom talenta da ništa nije moglo da mu stane na put.

Ko su osobe/umetnici koje vidiš kao FUTURE SERBIA FACE?
Svi oni koje dodirnemo kroz našu umetnost. Sudbina je ona koju sami pravimo!

JOY 141 10-page-001

Foto: Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *