Tamni kolutovi oko očiju? Evo rešenja…

2-copy2
Niko ne voli da ima tamne kolutove ispod očiju. Kako ne biste morale da stavljate gomilu šminke kako bi prikrile podočnjake, donosimo vam par prirodnih načina kako da ih uklonite.

Krompir

Stavite ga u zamrzivač na pet do deset minuta, a potom isecite dva koluta od njega, pa ih stavite na zatvorene kapke i područje oko očiju i ostavite da stoje 15 do 20 minuta. Ovo je odlično za vrećaste podočnjake, skoro odmah se vidi smanjenje vrećica ispod očiju. Ponavljajte barem jednom dnevno.

Mleko

U hladno mleko umočite komadiće vate, lagano ocedite pa ih stavite na kapke i područje oko očiju. Ostanite u ležećem položaju od 20 minuta do pola sata. Ovo je dobro i za upaljene oči i za podočnjake.

Krastavac

Ovo povrće već dugo je poznato kao melem za oči. Krastavac je potrebno ohladiti, a zatim kolutove staviti tako da pokrivaju oči i podočnjake. Odmarajte dvadesetak minuta i crni kolutovi će se smanjiti.

Vrećice čaja

Umočite vrećice čaja po izboru u hladnu vodu, a potom ih stavite u zamrzivač pet do deset minuta. Nakon toga položite ih na podočnjake 20 do 30 minuta, a zatim se umijte hladnom vodom. Posebno su dobri čajevi od kamilice ili zeleni čaj za ovaj problem.

Belance

Razmutite belance, pa ga četkicom lagano nanesite oko očiju, odnosno na podočnjake. Kako se smesa suši, osetićete zatezanje, ali bi se i podočnjaci trebali smanjiti. Ostavite da stoji dvadeset minuta, a potom isperite hladnom vodom.

Foto: PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *