We Rock Fashion: Reč-dve o lepoti

END_3974
Ne treba mnogo pisati o fenomenu selfie fotografije. Svi znaju šta je to, a retko koja devojka nema barem jednu fotografiju na kojoj se uslikala samu sebe, a ono što mi je nedavno privuklo pažnju jeste jedan šaljivi tekst koji opisuje kako svaka devojka napravi oko 50 selfija, obriše 49, dobro se zagleda u jednu preostalu dok joj ne nađe dovoljno mana…i na kraju i nju obriše!
Istini za volju, kako putem interneta svakodnevno viđamo razne lepotice koje krase duga i sjajna kosa, pune usne, krupne oči i savršene obrve, beli zubi i besprekorna šminka, često svoje “običnije” fotografije ostavimo u folderu da čekaju svoju priliku. Postavlja se pitanje gde je nestalo samopouzdanje i ko su lepi ljudi?
END_3980
“Lepota ne pruža radost onome ko je poseduje, već onome ko ume da je voli i da joj se divi”, kaže Herman Hese. Ako spadate u grupu onih koji su sebi apsolutno uvek lepi, bravo za vas! Ipak i vi ste izloženi pritisku održavanja lepote i nastojanju da uvek ostavite lep utisak. Postoji i druga grupa. Vi ste takođe uvek lepi, ali ne verujete dovoljno u to. Pred ogledalom vidite samo ono što vi mislite da ne valja! Kada vam neko da kompliment za lep izgled, ne znate da se zahvalite na jednostavnoj činjenici. Ne daj Bože da vas neko previše hvali kako ste prelepi – tada mislite da je u pitanju šala.
END_3981
U koju god grupu da spadate treba da znate da postoje dve važne činjenice. Prva je da ukoliko ste puni negativne energije ili besa umanjujete svoju lepotu, odnosno, što se iznutra osećate bolje, što ste pozitivniji i vedriji bićete sve lepši, pre svega sebi. Druga činjenica je da kada ste već žena u 21. veku, iskoristite sve što vam je dostupno da zablistate, ali molim vas, sa merom! Složila bih se sa Helenom Rubinštajn da nema ružnih žena već samo lenjih. Lepota nisu simetrično lice, savršen ten i još mnogo toga što pojedine krasi od rođenja. Šta vas sprečava u tome da izgledate negovano i da izvučete najbolje iz sebe?
END_3982
Nemojte stalno tražiti sebi mane. Samopouzdanje je nešto što se uči i ko ga nema treba dosta da radi na njemu. Sprijateljite se sa svojom spoljašnošću i ulepšajte je onoliko koliko je potrebno da odraz u ogledalu potvrdno klima glavom.
Tatjana Jovanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *