Poznate ličnosti iz sveta muzike, glume i sporta podržale „Maturante Maratonce“

15
Mladi trkači “Maturanti maratonci” dobili su opremu za svoje članove uz pomoć trkača ponoćne gerila trke Belgrade Midnight 10 i uz podršku poznatih ličnosti iz sveta muzike, glume i sporta. Sara Jovanović, Bojan Perić, Jelisaveta Orašanin, prvak Srbije u polumaratonu Saša Stolić, reprezentativka Srbije u maratonu Sonja Stolić, fitnes model Nela Bunčić i mnogi drugi okupili su se na posebno organizovanom događaju koji je imao humani karakter nemenjen mladim trkačima.

Sportsko udruženje “Maturanti maratonci” nastalo je iz spontanog okupljanja učenika na inicijativu profesora fizičkog Saše Porubskog a preraslo je u pokret za promociju trčanja među mladim ljudima.
Njihov cilj je da se u svim školama u Srbiji osnuju Maratonske sekcije – timovi koji će biti povezani kroz sistem zajedničkih treninga, takmičenja i drugih aktivnosti. Maraton vide kao šansu da deca dobiju nešto dragoceno, najvrednije što život može da im pruži, a to je prilika da izgrade svoj karakter kroz upornost, odgovornost, organizovanost i odlučnost. Učešće u trkama i trenzima je besplatno a deca u prve tri godine srednje škole dobijaju znanje i iskustvo iz oblasti zdravog i aktivnog života i mogućnost da se takmiče u polumaratonu, a u četvrtoj godini dobijaju šansu da se oprobaju i u maratonu.

Trku Belgrade Midnight 10 organizovao je adidas, koji je na taj način otvorio i prvu trkačku zonu u Beogradu koja traje do 16. septembra. U njoj će svi imati mogućnost da isprobaju najnovije patike kao i da testiraju svoju brzinu na traci i osvoje učešće na Atinskom maratonu 13. novembra.

14

10

11

12

13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *